Střeva jsou centrem našeho imunitního systému. Pokud nefungují tak, jak mají, tělo následně ochabne, unaví se a jsme pak náchylnější na různé nemoci.
Někoho trápí pravidelné bolesti žaludku, problémy s pokožkou, zatímco jiní mají například závratě.
Vyvážení celkové flóry je jednoduchým řešením pro tyto problémy. Dobré bakterie udrží zdraví celého imunitního systému.
Jablečný ocet v surové formě obsahuje látky, které obsahují kyselinu octovou, která úspěšně ničí špatné bakterie a dodává ty dobré.
Takovou je i kurkuma, která je jednou z nejúčinnějších bylin. V boji proti zánětu vyhrává kurkuma, která je královnou na tento problém.
Obsahuje mnoho antioxidantů, bojuje proti zánětu, léčí syndrom dráždivého tračníku a v kombinaci s kajenským pepřem má ještě i silné antiseptické a protizánětlivé vlastnosti k léčbě střevních potíží.
Med dodává tělu minerály a enzymy a zklidňuje tak celý organismus. Tento silný imunitu posilující nápoj pomáhá v trávení, dodává probiotika do střev a léčí i pálení žáhy. Připravte si tento nápoj doma i Vy!
Ingredience
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1/4 šálku medu
- 1/4 šálku jablečného octa
- 4 šálky filtrované vody
- 1/8 čajové lžičky kajenského pepře
Postup
Filtrovanou vodu ohřejte v hrnci a po odložení z plotny do ní přidáme med. Dobře ho promícháme, aby se rozpustil a přidáme kurkumu, jablečný ocet a kajenský pepř.
Potom nalijeme do džbánku a necháme v lednici alespoň 2 hodiny, aby se nápoj ochladil. Pije se ráno, jednorázově, jako panák, na lačno 5 dní za sebou.