Dělá vám velký problém zhubnout a udržet si váhu. Tento 5 minutový cvik zachrání vaše břicho i stehna

0
(0)

Dalibor , 18. 06. 2024

Za pár měsíců začnou být posilovny na celém Slovensku zcela přeplněné a všichni se rozhodnou opět hubnout do plavek. Mnoho žen už po pár návštěvách fitka touží po dokonalém břiše. Samozřejmě, ne všechno je jen o únavném cvičení, důležité je i stravování. Přijdou první radosti ze ztracených kil, ale stále nejste spokojeny. Tehdy je čas, abyste vyzkoušeli cvik "fold", který zaručí to, že už po 2-3 měsících budete mít krásně vyrýsované břicho.

Při tomto cviku zapojujete všechny břišní svaly, ale nejvíce svaly břišní svaly, které někteří nazývají "cihličky". Kromě toho při tomto cviku nabíráte svaly i na stehnech. Takže pokud hledáte cvik, při kterém budete současně cvičit i stehna i břicho, tak rozhodně vyzkoušejte toto.

Video

JAK NA TO?

  • Lehněte si na zem, nejlépe na měkčí podložku.
  • Zadek tlačte do podložky, chodidla položte na zem a ohněte kolena. Ruce dejte za hlavu.
    Stáhněte břišní svaly.
  • Během nádechu zvedejte nohy nahoru. Dávejte si pozor na páteř. Při každém zvednutí ji ohněte. Jinak se může stát, že cvičení bude neúčinné. Nohy mějte vždy v kolenou ohnuté, čímž se zmírňuje tlak na bedra.
  • Rukama se dotkněte prstů na nohou.
  • Chvíli držte nahoru a následně pomalu do výchozí polohy.
  • Cvičení opakujte.

Ideální je cvičit 3-4 série po 15-krát. Avšak když si cvik osvojíte a zalíbí se vám, můžete si klidně přidat.

V případě, že máte problémy s páteří, tento cvik nedoporučujeme cvičit. Pokud se vám zdá fyzicky náročný, je možné ho trošku pozměnit. Nebudete zvedat obě nohy najednou, ale jednu nohu s jednou rukou a vyměníte.