5 potravin, které nejvíce ničí rakovinové buňky. Začněte jejich jíst ještě dnes!

0
(0)

Dalibor , 15. 05. 2024

Rakovina je skupina nemocí charakterizovaných abnormálním růstem buněk. Má více než 100 různých typů klasifikovaných podle typu postižené buňky.

Během její tvorby v těle prochází proces nazývaný angiogeneze.

Tento proces však nepřestává růst - ve skutečnosti se angiogeneze aktivuje vždy, když trpíme poraněním, a tělo potřebuje obnovit jakýkoliv typ krevní cévy.

Tento proces je však spojen s rakovinou. Angiogeneze je regulována aktivátory a inhibitory.

Všichni odborníci souhlasí s tím, že rakovina je spojena s inhibitory, ale aktivátory jsou zodpovědní za podporu a zvýšení růstu cévních buněk, takže je možné vytvořit nové krevní cévy.

Následujících 5 potravin může pomoci bojovat proti rakovině

Káva a zelený čaj

Pijte každý den zelený čaj a kávu, protože to může zastavit angiogenezi a předcházet rakovině.

Výtažek z borůvek a maliny

Obě bobule obsahují fytochemikálie, které mají silné protinádorové vlastnosti a poskytují plodu tmavou barvu. Kromě toho, borůvky a maliny mohou snížit oxidační stres a zabránit angiogenezi.

Rajčata

Rajčata jsou bohaté na lykopen, silný antioxidant, který může zabránit angiogenezi. Podle studie provedené na Harvardské zdravotnické škole lidé, kteří používají rajčata, snižují riziko vzniku rakoviny prostaty o 50%.

Kurkuma

kurkuma a její účinná látka kurkumin může zastavit angiogenezi a zabránit vzniku rakoviny.

Hořká čokoláda

Ano, tato lahodná čokoláda má silné protinádorové a antiangiogenní léčba vlastnosti, takže byste si ji měli užívat každý den.