14 ohromujících kuchyňských triků, které by měl každý znát!

0
(0)

Jan , 27. 08. 2024

Máte někdy pocit, že den nemá dost hodin na splnění všech úkolů? Moderní životní tempo nás nutí být neustále v pohybu, zvládnout práci, domácnost a ještě mít čas na vaření. Přesto se dá spousta času ušetřit pomocí jednoduchých kuchyňských triků, které možná ještě neznáte. Pojďme si je představit!

1. Zmrazte zbytky omáčky

Pokud jste připravili více omáčky, než potřebujete, nevylévejte ji! Nalijte ji do formiček na led a zmrazte. Když budete příště vařit, máte rychlý a chutný základ připravený.

2. Čištění prkénka s citronem

Prkénko může být plné bakterií, ale můžete ho snadno vyčistit citronem. Rozpulte citron, jednu polovinu použijte k potření prkénka, posypte solí a nechte chvíli působit. Poté potřete druhou polovinou citronu a prkénko bude jako nové.

3. Využití sklenice od Nutelly

Zůstává ve sklenici od nutelly nebo džemu ještě trochu na dně? Přidejte zmrzlinu přímo do sklenice a vydlabejte všechny zbytky. Budete mít sladkou pochoutku a sklenici vyprázdníte do posledního zbytku.

4. Řezání dortu s dentální nití

Pokud chcete dort nakrájet na dokonalé plátky, použijte dentální nit nebo silnou nit. Tento trik zaručí čisté a rovné řezy.

5. Zabránění kapání z prkénka

Pod prkénko položte papírovou utěrku. Ta nasaje přebytečnou šťávu a udrží váš stůl čistý.

6. Výživnější zeleninový salát

Chcete, aby váš zeleninový salát byl sytější? Přidejte do něj trochu vařených brambor. Získáte tak plnohodnotné jídlo, které vás zasytí.

7. Uchování čerstvosti listové zeleniny

Aby vám listová zelenina vydržela déle čerstvá, přikryjte ji v lednici papírovou utěrkou. Ta absorbuje přebytečnou vlhkost a zpomalí proces vadnutí.

8. Ochrana proti přetékání jídla

Položte vařečku přes hrnec při vaření. Tento jednoduchý trik zabrání přetékání jídla při varu.

9. Měkké máslo bez mikrovlnky

Potřebujete rychle měkké máslo na pečení? Místo jeho ohřívání v mikrovlnce ho nastrouhejte. Máslo bude měkké a připravené k použití okamžitě.

10. Rychlé vypeckování třešní

Máte lis na česnek? Můžete ho použít i na vypeckování třešní! Stačí vložit třešeň dovnitř a stisknout.

11. Uzavírání sáčků s kořením

Rozřízněte korkovou zátku podélně a použijte ji k uzavření sáčků s kořením. Jednoduše ohněte hrdlo sáčku a naříznutou část korku přitlačte na uzávěr.

12. Rychlé chlazení vína

Naplňte malé nafouknuté balónky ledovou vodou a dejte je do mísy. Pak do ní vložte sklenici s vínem. Víno se rychle vychladí a dlouho udrží ideální teplotu.

13. Ušetření místa v lednici

Pokud chcete ušetřit místo v lednici, upevněte sáčky s potravinami pomocí kolíčků na mřížkovou polici. Získáte tak více prostoru pro další potraviny.

14. Ohřívání pizzy na pánvi

Máte dvě pizzy a jednu pánev? Žádný problém! Rozpulte pizzy a umístěte čtyři půlky ke čtyřem stranám pánve. Tímto způsobem je snadno ohřejete najednou.

Závěr

Tyto jednoduché triky vám ušetří čas, energii a často i nervy při vaření a údržbě kuchyně. Nejenže vám pomohou v každodenním shonu, ale také vám zpříjemní čas strávený v kuchyni. Vyzkoušejte je a užívejte si jednodušší a efektivnější práci!

Nezapomeňte se o tyto tipy podělit s přáteli – určitě vám za ně budou vděční!