Obsah článku
Větší část z nás vidí okurku jako běžnou zeleninu vhodnou pro salát nebo zavařování. Jen málokdo ví, o skvělých účincích okurky. Má dokonalý vlvi na ldiský organismus.
Okurka
Dnes vám prozradíme 10 úžasných výhod, které tento druh zeleniny dokáže pro vaše zdraví. Od dnešního dne si s největší pravděpodobností okurku přidáte do svého jídelníčku na každý den.
Hladina cholesterolu
Látky obsažené v okurce napomáhají snížit hladinu cholesterolu v krvi.
Krevní tlak
Okurky a vysoký obsah draslíku. Jeho bohatství v těle zaručuje udržení ideálního oběhového napětí.
Trávicí systém
Vysoký rozsah vody a vlákniny v okurkách je mimořádně přesvědčivý při vyhoštění jedů z gastrointestinálního traktu. Navíc výrazně podporuje absorpci.
Snižování hmotnosti
Díky své nízkokalorické látce a vysokému obsahu vody je okurka dokonalou výživou pro jednotlivce, kteří se pokoušejí zbavit se přebývajících kil.
Rakovina
Polyfeloly okurek zvané lignany prokázaly, že jsou připraveny snížit nebezpečí některých druhů rakoviny.
Migrény a bolest hlavy
Okurka obsahuje dostatečná množství cukrů a elektrolytů, které jsou užitečné jak při snižování emocí, tak při migrénách.
Rehydratace
Okurky obsahují až 95% vody. To udržuje tělo velmi hydratované, vypouští nebezpečné látky a vylepšení základních minerálů.
Lesk
Látka křemíku a síry v okurkách zlepšuje kvalitu vlasů a povzbuzuje jejich vývoj.
Klouby a Dna
Okurka je fenomenální pramen silikonu. Je známo, že zlepšují pohodu kloubů tím, že posilují vazy a vazivovou tkáň.
Cukrovka
Okurka obsahuje hormon potřebný pro tvorbu buněk pankreatu. Zdá se, že požívání této zeleniny pozitivně ovlivňuje pacienty s diabetem.