Jídla nejznámějších kuchařů nelze porovnat s kuchařskými výtvory babiček, po kterých olizuje nejen talíře, ale i prsty.Mnoho lidí zastává stejný názor. Například i Ital Jody Scaravella.
Babička v restauraci
Jeho babička mu chyběla natolik (Nonna z italštiny - "babička"), že v současnosti v restauraci zaměstnává až 6 starých mám! Když byl Jody malý, o chod domácnosti se starala babička - byla jakýmsi zdrojem italských tradic a receptů.
Na její památku, před 13 lety, otevřel v New Yorku restauraci s názvem Enoteca Maria. Tímto způsobem chtěl veřejnost seznámit s tradiční italskou kuchyní, která se vyznačuje jednoduchostí. Jde o klasické pokrmy, kterými ženy krmili své rodiny.
První zaměstnané babičky
Začal zveřejněním inzerátu v místních novinách: "Hledáme italské babičky, které znají regionální kuchyni".
Postupem času se však zprávy o jeho podniku rozšířily po celé čtvrti a ženy začaly přicházet samy.
Výsledkem bylo, že našel 7 starších a zkušených hospodyněk z různých regionů Itálie.
Každá z nich se v průběhu týdne vystřídá při přípravě znamenitých pokrmů.
Jelikož tento nápad měl obrovský úspěch, majitel restaurace začal brzy přemýšlet o rozšiřování jídelníčku a zve k sobě babičky ze všech regionů světa.
Mezinárodní restaurace
Enoteca Maria se tak stala mezinárodní restaurací: kromě italských kuchařek tam v současnosti najdete babičky z Argentiny, Alžírska, Ruska, Sýrie, Dominikánské republiky, Polska, Libérie, Nigérie.
Kolektiv doplňuje i zástupce mužského pohlaví - dědeček Giuseppe, jehož úkolem je vaření různých druhů těstovin.