Recept na domácí vlašský salát: Až ho vyzkoušíte, ten z obchodu si už nekoupíte! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 30 minut
Tomáš, 18. 12. 2024

Vlašský salát patří mezi klasiky české kuchyně, ale ten domácí chutná vždycky nejlépe. Připravte si ho z kvalitních surovin a už nikdy nebudete chtít kupovaný. Jednoduchý postup a výborná chuť vás nadchnou!

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava brambor a cibule: Uvařené a oloupané brambory nakrájejte na drobné kostičky a dejte je do velké mísy. Cibuli nakrájejte najemno, osolte, opepřete a nechte chvíli odstát, aby změkla.
  • Spojení surovin: Cibuli přidejte k bramborám a zalijte je sladko-kyselým nálevem ze sterilovaných okurek. Použijte cca 100–200 ml podle chuti. Směs důkladně promíchejte a nechte chvíli odstát.
  • Přidání dalších ingrediencí: Šunkový salám nakrájejte na tenké nudličky a sterilované okurky na drobné kostičky. K bramborám přidejte salám, okurky a hrášek. Vše důkladně promíchejte.
  • Dochucení: Do směsi přidejte majonézu a hořčici. Pokud je potřeba, dochuťte solí, pepřem, nebo přidejte trochu cukru, jestliže se vám zdá majonéza příliš kyselá.
  • Chlazení: Hotový salát odložte na několik hodin do lednice, aby se všechny chutě dobře propojily.

Podávání:

Domácí vlašský salát podávejte samostatně s čerstvým pečivem nebo ho použijte jako základ na chlebíčky. Je skvělý ke každé příležitosti!

Tip: Pokud máte rádi pikantnější chuť, přidejte k salátu trošku jemně nakrájeného kysaného zelí nebo sterilovaného celeru. Dobrou chuť!