Nepečené krémové řezy ze Salka recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 21. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na polevu:

    • 200 g mléčné čokolády
    • 5 lžic mléka
    • 3 lžíce cukru
    • 150 g másla
    1. Nejdříve si z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Je důležité, aby měl pudink, salko i máslo stejnou teplotu – jinak krém nebude mít správnou konzistenci.
    2. Máslo ušleháme spolu se salkem a pak do krému zapracujeme i pudink. Utřeme jednotný krém. Mně se krém díky salku zdál dost sladký, ale pokud rádi hodně sladíte, můžete přidat cukr nebo dosladit medem.
    3. Sušenky rozložíme na rovný povrch – můžeme je trochu potřít nějakým dobrým džemem, dezert bude ještě chutnější, pak navrstvíme krém, sušenky, krém a takto vrstvíme, dokud nevypotřebujeme všechny přísady.
    4. Nakonec polijeme polevou, kterou připravíme smícháním surovin ve vodní lázni. Krém je výborný i do jiných dezertů.
    5. Podáváme vychlazené.