Nejjednodušší domácí chleba bez hnětení a bez pekárny recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 18. 11. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. *chleba kyne 8 až 10 hodin, proto je dobré vše zamíchat ráno a večer si můžete pochutnat na chlebu.
    2. Všechny přísady smícháme vařečkou v misce, těsto nevypadá příliš vábně, ale nic si z toho nedělejte, výsledek bude stát za to. Těsto by mělo být spíše hustší, ne řídké. Celé smíchání trvá minutku max. dvě. Oproti pracnému mísení je to pořádný rozdíl. Co říkáte?
    3. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
    4. Těsto po vykynutí přendáme na dobře pomoučený vál a pomoučenýma rukama roztáhneme na obdélník silný asi 3 cm.
    5. Necháme 15 minut stát a přeložíme – skládáme shora a zdola směrem do středu a také z boků směrem do středu.
    6. Necháme 30 minut odpočívat a zatím si zapneme troubu na 220-230 stupňů a vložíme do ní zapékací mísu nebo jiný pekáč, který lze zavřít.
    7. Těsto přendáme do horké mísy, posypeme lehce moukou a zavřeme. Pečeme přikryté 30 minut a potom pokličku sejmeme a pečeme ještě 15 minut.
    8. Necháme vychladnout a je to, můžeme si zakrojit čerstvý krajíc domácího chleba!