Odhalení tajemství o zdravé výživě: kombinace těchto 2 surovin je pro tělo mnohem zdravější než cokoliv jiného

0
(0)

Tomáš , 07. 12. 2018

Klíčem k dlouhodobému zdraví jsou správné návyky. Ať už jde o chození do posilovny, dostatek spánku nebo konzumaci zdravých produktů. Ne všichni lidé vědí, které potraviny se k sobě nehodí a naopak, které posílí naše zdraví i ducha.

Přidejte si do svého jídelníčku vhodně zkombinované produkty a zvýšíte si svou energii během celého dne. Připravili jsme pro vás 9 kombinaci potravin, které byste si měli čím dříve osvojit.

Vajíčka + rajčata = mládí

Volské oko v rajčeti – nejlepší jídlo, jaké si můžete připravit na snídani. Rajčata jsou bohaté na selen a vitamín E. V kombinaci s vejci se vitamíny lépe vstřebávají do těla a zpomaluje se proces stárnutí.

Rajčata + rostlinný olej = krásná kůže

V první řadě je tato kombinace nesmírně chutná a kromě toho, slouží jako antioxidant prostřednictvím látky s názvem lykopen nacházející se v rajčatech. Spolu s rostlinným olejem dokáží zlepšit stav vaší pokožky.

Kuřecí maso + mrkev = imunita

Vitamín A je ve velkém množství přítomen v mrkvi a kuřecí maso je bohaté na zinek. Jejich propojení pomáhá tělu posílit imunitní systém. Při nachlazení či opici, lepší věc, jako kuřecí vývar s mrkví ani neexistuje!

Dušené hovězí + červené víno = zdravé cévy

Jen jeden pohár červeného vína po masové večeři ví zabránit tvorbě usazování cholesterolu. Stačí, když si dáte pozor a nenecháte se unést alkoholickým opojením.

Jogurt + lněná semínka = vynikající trávení

Jogurt je bohatý na probiotika, tedy na prospěšné bakterie. Na druhé straně, lněná semínka přicházejí na pomoc s prebiotiky – rostlinná vlákna. Přidejte je do jogurtu a váš trávicí systém vám za to poděkuje.

Ovesná kaše + jablko = zdravé srdce

Zhubnout bez poškození organismu a získat požadované živiny se skutečně dá! Dopřejte si na snídani ovesnou kaši s jablky. Celulóza v ovesných vločkách pomáhá trávicímu systému, zlepšuje cévní systém a posiluje funkci srdce. Flavonoidy v čerstvém jablku chrání tělo před volnými radikály.

Zelený čaj + citron = ochrana před rakovinou

Katechiny, které jsou přítomny v zeleném čaji, zpomalují růst rakovinných buněk. Citronová šťáva pomáhá při vstřebávání těchto organických látek.

Chléb + sýr = silné kosti

Na to, aby se vápník správně vstřebal, měli bychom do jídelníčku přidat dostatečné množství mastných kyselin a bílkovin. Proto pokud si dopřejete chléb se sýrem vaše kosti budou silnější.

Vejce + špenát = život bez PMS

Ženy užívající potřebné množství vápníku a vitaminu D mnohem řidčeji trpí příznaky PMS. Hlavními zdroji těchto vitamínů a minerálů jsou právě vajíčka a špenát.