Vepřové koleno pečené s hořčicí – pikantní maso s jemnou a zlatavou kůrkou recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 16. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Vepřové koleno omyjeme vodou a osušíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
      Koleno prošpikujeme plátky česneku tak, že v mase nožem vytvoříme menší dírky, do kterých vložíme jednotlivé plátky česneku.
    2. Potom koleno potřeme solí, pepřem a polovinou sklenice hořčice. Maso položíme do nádoby, nádobu uzavřeme průhlednou potravinářskou fólií a necháme koleno marinovat 24 hodin, případně alespoň přes noc. Maso průběžně otáčíme.
    3. Po 24 hodinách maso potřeme zbývající hořčicí, zabalíme do alobalu a dáme zhruba na hodinu zapékat do trouby, můžeme i déle. Já jsem koleno pravidelně kontrolovala, rozbalovány alobal a píchala do masa nožem.
    4. Jakmile nůž do masa lehce pronikne, můžeme složit alobal a nechat koleno ještě chvíli zapékat až do vytvoření zlatavé kůrky.
    5. Podáváme se zeleninou, přílohu si zvolte podle vlastních preferencí.Chuťově se jedná o velmi pikantní masíčko s jemnou a zlatavou kůrkou!