Obrácený jablečný koláč recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 23. 07. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
    2. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Zastříkneme je citronovou šťávou.
    3. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med a citronovou kůru. Chvíli povaříme. Tuto směs nalijeme na dno koláčové formy. Na to naskládáme jablka. Jablka přikryjeme rozváleným plátem těsta a okraje těsta vmáčkneme jakoby dovnitř. Ještě těsto několikrát nařízneme.
    4. Pečeme na 200 °C 35 minut.
    5. Necháme trošku vychladnout a poté koláč vyklopíme tak, aby jablka byla nahoře.
    6. Po vychlazení ještě posypeme hrubozrnnou solí a podáváme.
    7. Videonávod: