Domácí fazolová polévka od mámy recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 19. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Namočte fazole přes noc do převařené a vychladlé vody. Fazole změknou a navíc se zbaví látek, které způsobují nadýmání.
    2. Opláchněte je a vařte do měkka přibližně 50-60 minut.
    3. Brambory očistěte a nakrájejte.
    4. Očištěnou mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky.
    5. Opláchněte rýži.
    6. Do vroucí vody přidejte fazole, brambory, rýži, polovinu mrkve a cibule. Vařte 20 minut.
    7. Během toho na pánvi orestujte dozlatova druhou polovinu mrkve s cibulí.
    8. K mrkvi a cibuli přidejte mouku a míchejte ještě přibližně 1 minutu.
    9. Směs přidejte do polévky, dochuťte solí a pepřem podle vaší chuti a vařte dalších 7 minut.
    10. Nakonec přidejte na jemno nasekanou petrželku.
    11. První chod na odpoledním stole je hotový! Chcete-li, aby byla polévka vydatnější, můžete do ní přidat klobásku nebo uzené masíčko. Přejeme dobrou chuť!