Udělejte si doma vlastní vietnamské závitky, které chutnají stejně jako z asijské restaurace.

0
(0)

Dalibor , 27. 09. 2020

Orientální kuchyně je rodištěm jarních závitků. Toto jídlo se označuje také jako chun kun a vyrábí se z pasty z rýže nebo kukuřičné mouky, která se hněte do role a plní různými přísadami. Pokud máte rádi vegetariánská jídla a chcete vyzkoušet něco nového s typickou příchutí Asie, tak se podívejte na následující recept. I vegetariánské závitky jsou stejně dobré, jako ty masové.

Jak si vyrobit vegetariánské jarní závitky

Vegetariánské jarní závitky jsou základem každé čínské restaurace. Pokud je máte rádi, můžete se naučit vyrábět je doma a jíst je, kdykoli budete chtít a mít na ně chuť. Naprostým základem je rýžový papír, kukuřičná mouka nebo rýže. Mezi další suroviny, které budete potřebovat, patří:

  • 2 čajové lžičky oleje, 2 čajové lžičky octa, 1 čajová lžička kukuřičné mouky, sůl dle chuti, 7 kusů rýžového papíru, 1 polévková lžíce mouky na smažení, 1 čajová lžička mletého černého pepře,
  • 1 mrkev, 1 šálek zelí, 2 stroužky česneku,
  • 1 čajová lžička cukru,
  • 4 stébla pažitky, 4 gramy zázvoru, 1 čajová lžička sójové omáčky, 2 lžičky chilli omáčky.

Postup přípravy

Začněte nasekáním zázvoru, pažitky a česneku najemno. Vložte olej do pánve s předchozími přísadami a duste po dobu 60 vteřin. Zelí a mrkev nastrouhejte a přidejte do pánve. Pokračujte v restování. Poté přidejte cukr, pepř, sůl, chilli omáčku, ocet a sójovou omáčku. Vše dobře promíchejte. Dále přidejte kukuřičnou pastu a znovu vše promíchejte.

Poté vypněte oheň a dejte stranou. Nyní si připravte rýžový papír, abyste mohli připravit vegetariánské jarní závitky. Do jednoho rohu vložte lžíci s náplní. Zatáhněte a pevně přeložte přes špičku každého listu tak, aby se náplň dostala do středu listu. Přeložte boky do obálky. Pokračujte, dokud se nevytvoří role. Na rohy dejte trochu mouky na smažení. Smažte ze všech stran dozlatova nebo je upečte při teplotě 160°C. Vysušte na ubrousku a podávejte se sladkou a kyselou omáčkou.