Babiččina pyramida: úžasný nepečený desert, kterým oslníte nejen vaše nejbližší.

0
(0)

Dalibor , 09. 11. 2020

Kdo ho vyzkouší, určitě si pochutná. Přitom jeho výroba není nikterak složitá. Připravte si tyto ingredience:

  • 200gr práškového cukru
  • 2,5 dl zakysané smetany
  • 1 lt mléka
  • 1 dl sladké zakysané smetany
  • 4 vejce
  • 200gr másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce kakaového prášku
  • 50 gr čokolády na vaření
  • 36 ks sušenek nebo piškotů
  • 1 dl sladké smetany
  • Kokos na posypání

Postup krok po kroku

Mléko přivedeme k varu, mezitím si rozšleháme vejce a zakysanou smetanu. Potom nalijeme do mléka. Stále mícháme, dokud se nezačne oddělovat syrovátka. Do předem připraveného cedníku, do kterého vložíme plátno, směs nalijeme. Syrovátka odteče do nádoby, a nám zůstane základ pro výrobu. Zabere to asi tak 2-3 hodiny.  Nyní rozetřeme máslo s práškovým cukrem a vanilkovým cukrem. Sýr, který nám vznikl v sítku, zamícháme do pěny a rozmícháme do hladka. Ještě vmícháme sladkou zakysanou smetanu. Směs rozdělíme na 2 části. Do 1 části směsi vmícháme kakaový prášek a rozpuštěnou čokoládu.

A nyní to celé dokončíme

Na připravenou potravinovou folii naskládáme 18 ks sušenek do formátu 3x6. nyní na ně naneseme připravenou směs s čokoládou a kakaem. Nyní udělejte 2. vrstvu sušenek, a kdyby se vám zdály suché, polijte je mlékem. Nahoru dejte další vrstvu připravené směsi, teď bez čokolády. Do středu ve tvaru pyramidy dejte zbytek krému s čokoládou. Vezměte všechny 4 rohy folie a pevně zabalte, aby tvar pyramidy zůstal. Můžete rozehřát sladkou smetanu, přidat čokoládu, a teplou směsí pyramidu přelít. Na závěr posypte kokosem. Před podáváním nechte dobře vychladnout. Dobrou chuť.