Tato zelenina ničí najsmrteľnejšie z rakovin - rakovinu slinivky

0
(0)

Dalibor , 07. 02. 2020

Jde o druh zeleniny, která roste převážně v tropických a subtropických zemích, kde se již dlouhou dobu využívá v přírodní medicíně díky svým výrazným zdravotním účinkem.

Vzhledem se Podběl na okurku s hrbolek, avšak kvůli své často extrémně hořké chuti nebývá příliš oblíbenou potravinou.

Nejvíce se dnes pěstuje v zemích Jižní Ameriky a Asie. Je součástí tradiční medicíny v Africe, Indii, Číně, ale například i v jihovýchodních státech v USA.

Známá je pod mnoha jmény, jako například hořký meloun, hořká tykev či hořká hruška. Latinsky se nazývá Momordica charantia.

Hořký meloun a rakovina slinivky


Dr. Frank Shallenberger se specializuje na omlazovací terapie a přírodní medicínu v nevadské centru alternativní medicíny proti stárnutí.

Objevil způsob, jak používat tuto zeleninu na pomoc pacientům, kterým byla diagnostikována rakovina slinivky. Jak tvrdí Dr. Shallenberger, hořký meloun efektivně zastavuje růst rakovinných buněk.

Vždy doporučuje svým pacientům, aby věřili přírodě a používali přírodní látky, které mají sílu zastavit rakovinné bujení.

Podle jeho posledních zjištění, už 5% roztok šťávy z hořkého melounu dokáže porazit rakovinu slinivky.

Výsledek, který se dosáhne, je také nadmíru povzbudivý.

Zničí 90 až 98% rakovinových buněk. No a s tím zbytkem si pak už hravě poradí i vlastní imunitní systém těla.

Účinky této zeleniny byly také testovány na Univerzitě v Coloradu. Výsledky prokázaly 64% zmenšení velikosti nádorů na slinivce.

Tento výzkum jen dále potvrzuje přínosy, které hořký meloun nabízí při léčení nemocí.

Kromě rakoviny se využívá také při vysokém krevním tlaku, astmatu, kožních infekcích, projevech cukrovky a problémech se žaludkem.

Co všechno obsahuje hořký meloun


Hořký meloun má neobvykle vysoký obsah nutričních látek a vlákniny, ale málo kalorií.

Obzvláště bohatý je na vitamíny B1, B2, B3, B9 (kyselina listová) a vitamin C. Obsahují také mnoho minerálů jako hořčík, mangan, zinek, železo či fosfor.

Má dokonce dvakrát více beta karotenu (prekurzoru vitamínu A) jako brokolice, dvakrát více draslíku než banány a dvakrát více vápníku než špenát.

Navzdory extrémně vysokému výskytu živin se v mnoha oblastech na něj bohužel zapomnělo kvůli jeho hořké chuti.

Další zdravotní přínosy hořkého melounu
Kromě již zmíněných onemocnění, hořké melouny mají v přírodním léčitelství mnohem širší využití.

Používají se na následující onemocnění:

1. Energie a vitalita
Pravidelná konzumace hořkého melounu nebo jeho džusu zvyšuje energii, vitalitu a výdrž při sportu.

2. Podpora těhotenství
Je vynikajícím zdrojem kyseliny listové.

Dostatečný přísun kyseliny listové během těhotenství snižuje výskyt defektů neurální trubice u novorozenců.

3. Snižuje krevní cukr
Hořký meloun obsahuje vysoké množství polypeptidu-P (fytonutrienty a rostlinného inzulínu), který snižuje hladinu krevního cukru.

Obsahuje také jedinečnou složku charantín. O ejto látce se ví, že zvyšuje syntézu glykogenu a využití cukru ve svalech, játrech a tukových tkáních.

Dvojice polypeptidu-P a charantínu tak účinně snižuje množství cukru v krvi, což je velmi přínosné hlavně při cukrovce typu 2.

4. Zvyšuje odolnost vůči infekcím
Šťáva z hořkého melounu zvyšuje odolnost organizmu vůči infekcím a výborně podporuje imunitu.

5. Ochrana a regenerace jater
Hořký meloun zrychluje metabolismus alkoholu, čímž zmírňuje nepříjemné poalkoholové stavy (lidově zvané "opice").

Kromě toho, regeneruje, čistí a vyživuje játra.

To je zvláště přínosné pro lidi s poškozenou játry v důsledku konzumace alkoholu či z jiné příčiny (například hepatitidy).

6. Podpora trávení
Hořký meloun stimuluje perilstatiku střev.

Usnadňuje také trávení v celém trávicím traktu, dokud nejsou zbytky jídel vyloučeny stolicí ven z těla.

7. Proti bolesti
Ulevuje od bolestí ve střevech a dále podporuje cirkulaci krve.

8. Psoriáza


Pravidelná konzumace džusu z hořkého melounu zmírňuje psoriázu.

Odstraňuje také houbovité infekce, jako například takzvanou atletickou nohu a jiné svědivé onemocnění kůže.