S tímto jednoduchým trikem nakrájíte cibuli za pár sekund, a to bez slz. Zkuste ho i vy.

0
(0)

Dalibor , 11. 03. 2021

Krájení cibule je pravděpodobně nejméně oblíbená část vaření. Zároveň se ovšem jedná o základní techniku, kterou musí zvládat každý kuchař, a to i ten domácí. Jedním z důvodů, proč to nikdo nemá rád, jsou jistě slzy a štípání v očích, které nejsou příjemné pro nikoho. Tuto nepříjemnou aktivitu si ovšem můžete hodně zjednodušit pomocí snadného triku.

Neuvěřitelně snadný trik

Existuje spousta způsobů, jak nakrájet cibuli. Můžete ji krájet na kroužky a přidat do salátu v této formě, nebo ji můžete jemně nasekat a ohřát na pánvi s masem nebo přidat do omáčky. Pokud chcete získat perfektní kolečka nebo kroužky, přišli jsme na nejlepší trik, jaký můžete najít. Velmi si tím tento problematický úkol usnadníte a urychlíte. Nástroje, které potřebujete, jsou velmi jednoduché a základní. Potřebujete jen tři věci:

  • cibule,
  • nůž,
  • hřeben na kudrnaté vlasy.

Netradiční kuchyňská metoda

Může se to zdát trochu podivné, ale skutečně budete potřebovat hřeben. Jedná se o klasický hřeben s rukojetí a dlouhými, kovovými zuby, který se často používá na kudrnaté vlasy. Pokud ho nemáte doma, můžete ho zakoupit v jakékoli drogerii za pár korun. Při krájení vám přitom hodně pomůže a ušetří spoustu času, slz a štiplavých očí. A přitom k tomu potřebujete jen obyčejný hřeben.

Jednoduše očistěte cibuli tak, jak jste zvyklí. Poté do půlky zapíchněte hřeben. Vytvoří se tak jednotlivé dráhy nebo řádky, kterými můžete krájet. Rozkrojte cibuli v každé z mezer a získáte dokonalá kolečka, která můžete následně rozebrat na jedinečně pravidelné kroužky a přidat je do salátu, nebo usmažit v těstíčku. Podobný postup můžete použít i při krájení na kostičky. Jen musíte cibuli nejdříve rozkrojit napůl, zapíchnout hřeben a poté nakrájet cibuli v mezerách ze dvou směrů. Získáte nádherné malé nebo středně velké kostičky, které budou v pokrmu vypadat skvěle.