Rychlý a snadný způsob jak se zbavit pálení žáhy, bolestí žaludku a gastritidy.

0
(0)

Dalibor , 28. 01. 2020

Žaludek jako orgán je součástí trávicí soustavy a nachází se mezi tenkým střevem a jícnem.

Jeho hlavním úkolem je pomocí žaludečních kyselin natrávit převážně bílkoviny, které se pak v tenkém střevě pomocí enzymů štěpí na aminokyseliny.

Aminokyseliny se následně vstřebávají v tenkém střevě do krve a ní roznášejí do ostatních orgánů, kde se využívají na syntézu nových bílkovin či hormonů.

Jak žaludek kromě trávení i chrání střeva


Kyseliny v žaludku mají nízkou hodnotu pH, které kromě rozkládání bílkovin pohodlně usmrtí i patogenní bakterie, které by mohly v těle vyvolat nebezpečné infekce.

Tímto způsobem žaludek v podstatě chrání střeva před infekčními chorobami. Pokud tento proces z jakéhokoliv důvodu selže, vzniká například průjem.

Infekce však nemusí zasáhnout pouze střeva, ale postihnout mohou i samotný žaludek.

To pak vede k zánětům žaludečních sliznic, nadýmání, pálení žáhy, ztrátě chuti k jídlu, krvácení, žaludečním vředům a bolestem.

Nemocnému žaludku se zvykne odborně hovořit i gastritida.

Faktory vyvolávající gastritidu


Gastritidu mohou vyvolat následující příčiny:

  • kouření
  • nadměrná konzumace alkoholu
  • chronický stres
  • nezdravé stravovací návyky
  • nadměrné užívání nesteroidních léků proti bolestem (ibuprofen, paracetamol)
  • infekce bakterií Helicobacter pylori
  • Na gastritidu a pálení žáhy existuje množství konvenčních terapií. Většina standardních léků však způsobuje nežádoucí vedlejší

účinky, které nemocným lidem dále ztrpčují život.

Přírodní metody pro léčbu gastritidy a pálení žáhy


Naštěstí existují i ​​přírodní metody, které tento problém s vedlejšími účinky nemají. No a právě o nich si nyní řekneme trošku více.

1. Rýžová voda
Uvařte 2 plné hrsti rýže v 1 litru vody. Vodu sceďte a nechte vychladnout.

Na zmírnění pálení žáhy a léčbu gastritidy pijte denně takovou vodu až do ústupu zdravotních potíží.

2. Mrkev a celerový džus
Vložte do mixéru 2 mrkve, pár stébel celeru a trochu vody.

Mixujte až dokud nevznikne hladké smoothie. Tento nápoj zmírní příznaky a bolesti při gastritidě a velmi efektivní také potlačí pálení žáhy.

Užívejte podle potřeby.

3. Hruška a zázvor
Podobně jako při předešlém receptu, i zde vložte do mixéru uvedené suroviny, přidejte trochu vody a rozmixujte.

Tento nápoj má silné antibiotická a protizánětlivé účinky. Je velmi účinný i proti škodlivým bakteriím v žaludku.

4. Jablko a heřmánek
Oloupejte jablko a nakrájejte ho na měsíčky. Položte je na pánev nebo do hrnce, přidejte vodu a pár květů heřmánku.

Tuto směs převařte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Tekutinu z ní pijte každý den a bolesti žaludku či pálení žáhy brzy pomine.

5. Šťáva z petrželky
Vložte do mixéru za hrst natě petržele, litr vody a dobře to rozmixujte.

Tuto tekutinu potom pijte každý den. Udržuje ji v lednici a každý den si připravte čerstvý nápoj.