Rizika využívání hliníkové fólie v kuchyni a při přípravě pokrmů. Přestaňte používat alobal nebo snášejte následky

0
(0)

Tomáš , 07. 07. 2019

Hliníková fólie je typickým kousem naší kuchyně. Běžně ji využíváme na uchovávání potravin v lednčce, ale i při tepelné úpravě. Tato hliníková fólie může být ale také využívána při léčbě nemocí.  Lidé však dlouho měli strach ze závadnosti této fólie.

Hliníková fólie - Alobal

Nejzávažnějším problémem hliníkové fólie je, že je vyrobena z hliníku. To je kov, který může být pro tělo tixcký.
Studie odborníků dokonce ukázala, že souvisí s Alzheimerovou chorobou.

Další poruchy

  • Problémy s pamětí
  • Koncentrace
  • Nerovnováha těla
  • Ovládání svalů
  • Další nebezpečí ohrožení zdraví

Dalším závažným problémem s hliníkovou fólií je, že způsobuje potíže s dýcháním, pokud jsou hliníkové částice vdechnuty do plic.
Pro tuto situaci může způsobit plicní fibrózu.

Rovněž není bezpečné plamenem grilovat maso nebo ryby v hliníkové fólii. Při vysokých teplotách se vysoké množství tohoto nebezpečného kovu vypouští do vaší potraviny.

Analytici na univerzitě v Sharjah ve Spojených státech prezentují, že při přípravě večeře v hliníkové fólii se vypustí až 400 mg hliníku. Byl to nález syntetického návrháře a vůdce vysokoškolské výzkumné skupiny Dr. Essama Zubaidiho.
Odhalil, že když je hliníková fólie vystavena vysokým teplotám, míra rozlití hliníku se zásadně zvyšuj.

Doporučuje se, že bylinky, rajčata a citrusové produkty, jako například citrony, limetky nebo pomeranče, se nikdy nezahřívají ve fólii.

Závěr

Světová zdravotnická organizace (WHO) uvádí, že nejextrémnější každodenní příjem hliníku by neměl překročit 60 mg.