Předehřejeme si gril na vysokou teplotu (pokud jej nemáte, lze použít pánev s nepřilnavým povrchem).
V misce smícháme mleté hovězí maso, vločky (strouhanku), vejce, nakrájené zelené cibulky, 1 lžíci kajunského koření a dijonskou hořčici.
Ze směsi vytvarujeme 4 karbanátky.
V menší misce smícháme barbecue omáčku a půl lžíce kajunského koření.
Rozpálený gril (pánev) posprejujeme olejem, vložíme karbanátky a pečeme 5 minut po obou stranách, dokud nejsou dobře propečené.
Housky rozřízneme a dáme rozpéct na gril.
Poté si vždy jednu půlku housky lehce pomažeme kečupem (protlakem), poklademe plátky zeleniny, karbanátkem, pokapeme kořeněnou barbecue omáčkou a přiklopíme druhou polovinou housky lehce pomazanou hořčicí.