Zavařované švestky bez cukru a vody: Toto je recept pro každého, kdo chce zavařovat zdravěji a jednodušeji!

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 45 minut
Tomáš, 31. 10. 2024

Tento recept na zavařování švestek bez cukru a vody je ideální pro všechny, kdo chtějí připravit zdravější zavařeniny. Sladké švestky si zachovávají svou přirozenou chuť a jsou výbornou alternativou pro cukrovkáře.

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava švestek: Švestky důkladně umyjte a rozpůlte. Ukládejte je do čistých zavařovacích sklenic. Nebojte se je vtlačit do sklenice, protože se během zavařování zmenší. Po vyndání by měly být naplněny přibližně do ¾ sklenice.
  • Zavařování: Sklenice dobře zavřete a vložte je do hrnce na zavařování. Přidejte do hrnce vodu a zapněte plamen. Vložte do vody teploměr. Nechte švestky v hrnci, dokud teplota nevystoupí na 100 stupňů Celsia.
  • Chlazení a skladování: Po dosažení 100 stupňů vypněte plamen a nechte sklenice v hrnci vychladnout. Po vychladnutí sklenice vyjměte a skladujte jako všechny ostatní zavařeniny.

Tento recept na zavařované švestky bez cukru a vody je skvělým způsobem, jak si vychutnat sladké ovoce bez přidaného cukru. Používejte je do koláčů nebo jako sladkou přílohu k obědu a užívejte si zdravé domácí zavařeniny po celý rok!