Vepřový masový závin z listového těsta recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 1 minuta
Dalibor, 18. 07. 2018

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
    2. Na másle orestujeme na mírném ohni cibuli, česnek a petržel.
    3. Na cibulce osmahneme mleté ​​maso, přidáme hořčici a rozšlehaná vejce (nechte si trochu na pomazání těsta), osolte a opepřete.
    4. Mezitím listové těsto vyválíme do tvaru obdélníku.
    5. Masovou nádivku dejte do středu obdélníku. Na maso položte uvařená vejce.
    6. Na delších stranách obdélníku udělejte šikmé řezy. Zhruba 2 cm směrem ke kraji. Vzniknou Vám proužky. Ty překřížíte a uzavřete tímto způsobem závin. Pokud Vám nějaké těsto zůstalo, můžete jim závin dozdobit.
    7. Potřete těsto zbylým vejcem a pečte 40 minut (dozlatova).

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor

Moravské zelňáky na plechu recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
29. 09. 2022 Dalibor