Skvělé koblihy bez oleje připravené v troubě recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 21. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na náplň:

    • Džem podle chuti nebo povidla

    Na potření:

    • Rozpuštěné máslo

    Na posypání:

    • moučkový cukr
    1. ½ mléka zahřejeme, přidáme rozdrobené droždí a 1 lžíci cukru. Počkáme než vyjde kvásek.
    2. Do samostatné misky nasypeme mouku, přidáme sůl, zbylý cukr, žloutky, máslo, mléko a kvásek. Promícháme a vypracujeme hladké, vláčné těsto.
    3. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout přibližně hodinu. Potom těsto přemístíme, opět přikryjeme a necháme ještě přibližně půl hodinku – až hodinku kynout.
    4. Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál a rozválíme na plát silný asi 2 cm. Z těsta pomocí poháru vykrajujeme kruhy, které přendáme na plech vyložený papírem na pečení.
    5. Do každého kousku uděláme menší jamku – můžeme na to použít vařečku nebo lžičku.
    6. Přikryjeme utěrkou a než se zahřeje trouba, necháme ještě kynout (přibližně 20 minut).
    7. Pečeme při teplotě 190 stupňů než povrch koblížků není zlatavý.
    8. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem a do otvoru dáme marmeládu. Nakonec posypeme práškovým cukrem.

Tvarohový závin bez těsta recept

moučníky
0 minut
0
(0)
20. 10. 2022 Dalibor

Kynuté buchty s povidly od babičky recept

dezerty
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor