Segedínský guláš recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Maso si nakrájejte na kostičky. Když nebudete mít maso můžete klidně použít slaninu.
- V hluboké pánvi nebo hrnci si na slunečnicovém oleji dozlatova připravte maso.
- Přidejte cibuli a společně je nechte podusit asi 8 minut.
- Mrkev nakrájejte na plátky, vložte ji k masu a vařte dalších 8 minut.
- Osolte, opepřete a celé promíchejte.
- Rajčata nakrájejte na malé kostičky, přidejte je ke směsi a nechte dusit 5 minut.
- Nakrájejte zelí, osolte ho a ručně promíchejte. Chvíli počkejte, až pustí šťávu.
- Přidejte ho k masu a zelenině, přikryjte pokličkou a vše poduste 50-60 minut.
- Čas od času promíchejte.
- Pokud máte rádi petrželku, nasekejte ji a vmíchejte jí do směsi.
- Nejčastěji se bigos podává s topinkami z bílého nebo tmavého chleba.
- Co se týče pitného režimu, k tomuto jídlu se hodí vodka nebo jiný alkoholický nápoj.
- Dobrou chuť!