Oreo jahodový cheesecake recept

4.7
(37)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 240 minut
Tomáš, 19. 11. 2018

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Předehřejeme troubu na 250 stupňů.
  • Vložte polovinu sušenek do kuchyňského robota. Mixujte, dokud se vytvoří drobky, přidejte rozpuštěné máslo a znovu mixujte, dokud se sušenky a máslo nespojí.
  • Tuto hmotu rovnoměrně rozetřeme na plech (nejlépe asi kulatý), který si vyložíme papírem.
  • Pečeme v troubě po dobu 5 minut, vyjmeme a necháme vychladnout.
  • Jahody smícháme v hrnci s 1 PL cukru a 1 PL vody.
  • Přivedeme do varu, přikryjeme a dusíme 10 minut doměkka. Občas promícháme.
  • Zkombinujeme citrónovou šťávu s kukuřičným škrobem a za stálého míchání přidáme do jahodové směsi a dusíme další 1 minutu, dokud hmota nezhoustne.
  • Umístíme jahodovou směs do kuchyňského robota a mixujeme do hladka.
  • Tvaroh, zakysanou smetanu, zbylý cukr, vanilkový extrakt a vejce utřeme v kuchyňském robotu.
  • Mixujeme do hladka, rozetřeme na připravený korpus.
  • Přidáme připravenou jahodovou směs a pečeme při 180 stupních po dobu 35 minut nebo dokud není koláč mírně třesavý.
  • Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout na mřížce. Rozdrtíme zbylé sušenky a posypeme vrch koláče. Jemným zatlačíme.
  • Uložíme do chladničky, dokud neztuhne (cca 3 hodiny).
  • Vyjmeme, nakrájíme cheesecake a můžeme konzumovat.

Vláčné kynuté buchty recept

Bez masa
75 minut
4.7
(58)
26. 11. 2018 Tomáš

Česnekový zapečený chléb se sýrem recept

Bez masa
0 minut
4.5
(58)
22. 11. 2018 Tomáš