Nejlepší čokoládovo banánový dort s aha pěnou recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 30. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na krém:

    • 200g hořké čokolády
    • 50g smetany
    • 50g másla
    • 250g jemného tvarohu bez hrudek
    • 100g moučkového cukru
    • 2 rumu
    • 250g smetany
    • 3 zralé banány
    1. Nejprve si připravte máslový korpus.
    2. Máslo si nastrouhejte na hrubším struhadle, přidejte mouku a vypracujte směs.
    3. Potom přidejte cukr, mandle a na závěr vajíčko.
    4. Vše dobře promíchejte, aby vám vzniklo husté a tuhé těsto.
    5.  Vyformujte do tvaru bochníku a odložte do misky přikryté fólií do chladu.
    6. Po půlhodině si vyberte těsto z chladu a vyformujte do dortové formy.
    7. Můžete ho potáhnout i po okrajích, aby se vám dort po ztuhnutí snadněji vybírala z formy.
    8. Těsto vložte na půlhodinu do trouby předehřáté na 200 stupňů.
    9. Po této době těsto vyberte, vidličkou na celé dno udělejte pár vpichů a okraje obalte alobalem.
    10. Dejte zapéct ještě na 10 minut, alobal odstraňte a dopečte dalších 10 minut.
    11. Těsto byste dohromady měli péct ne více než 50 minut.
    12. Mezitím, jak se těsto peče, si připravte krém.
    13.  V menším hrnci ohřejte máslo a 50ml smetany, po spojení obou surovin odstraňte z plamene a přidejte čokoládu nalámanou na kostky.
    14. Míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor