Lehké a chutné domácí mascarpone pouze ze 2 surovin hotové za 10 minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 2 porce
  • 0 minut
Tomáš, 30. 01. 2019

Pro 2 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Smetanu nalijte do hrnce a dejte na mírný plamen.
    2. Postupným zahříváním byste měli dosáhnout teploty 90 stupňů a tato teplota by měla zůstat konstantní.
    3. Po třech minutách vaření přidejte citrón a vařte další tři minuty.
    4. Celou směs odstavte ze sporáku a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
    5. Připravte si klasickou utěrku, takovou, jakou používali ještě naše maminky.
    6. Mascarpone nalijte do utěrky, kterou umístíte do cedníku a hrnce.
    7. Přes noc se odstředí syrovátka, která zůstanou v hrnci.
    8. Mascarpone můžete hned druhý den použít.
    9. V chladničce Vám vydrží i pár dní, ale přesuňte jej do uzavřené nádobky.
    10. Věřím, že Vás taková domácí výroba potěší, a protože to není vůbec náročné, můžete se do toho pustit hned teď.