Lahodný dezert z makového těsta s velmi jemným smetanovým krémem recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 06. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na krém: 8 žloutků ,150 g kr. cukru, 300 ml mléka, 1 lžíci kukuřičného škrobu ,3 lžíce smetanového nebo vanilkového pudingu ,150 g másla

    Na vrch: 150 g máslových sušenek ,50 ml kávy ,180 g tmavé čokolády ,1 lžičku másla

    1. Bílky si vyšleháme spolu s cukrem na tuhý sníh. Postupně přimícháme mouku, mák a kokos.
    2. Těsto navrstvíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při teplotě 180 stupňů 25 minut.
    3. Než se těsto upeče, připravíme si krém.
    4. Žloutky si vyušľaháme s cukrem, škrob rozpustíme v mléce a vmícháme ho do žloutkové směsi.
    5. Přehodíme do vodní lázně a zahříváme. Nakonec přidáme i pudink a mícháme nad párou, dokud krém nezhoustne.
    6. Potom vyjmeme z lázně a necháme zcela vychladnout. Do vychladlého krému vmícháme našlehané máslo.
    7. Vychladlý krém navrstvíme na makové těsto. Na krém uložíme máslové sušenky, které pokapeme kávou.
    8. Nakonec si připravíme polevu. Čokoládu rozpustíme s máslem a navrstvíme na sušenky.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor