Lahodná a jemná domácí Mozzarela připravená za hodinu recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 2 porce
  • 0 minut
Tomáš, 26. 01. 2019

Pro 2 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Kyselinu citrónovou smíchejte se čtvrt hrnkem studené vody.
      V jiném hrnku si přírodní syřidlo rozpusťte podobně ve stejném množství studené vody jako kyselinu citrónovou.
      Mléko dejte vařit a když bude teplé, jemně do něj zamíchejte připravenou směs kyseliny citrónové. Neustále míchejte a pomocí teploměru udržujte teplotu mléka na 31 stupních Celsia.
    2. Zde začíná magie – mléko se sráží.
    3. Toto se stane, když přidáte do mléka připravenou směs rostlinného syřidla. Pokračujte v míchání, dokud není dosaženo teploty 40 stupňů Celsia.
    4. Následně vypněte hořák, hrnec zakryjte pokrývkou a nechte odpočívat alespoň 5 minut.
    5. V druhém hrnci přiveďte vodu až k 87 stupňům Celsia.
    6. V hrnci, ve kterém mléčná směs odpočívala by se pomalu měla tvarohovo vypadající část oddělovat od syrovátky (žlutá tekutina).
    7. Pokud to takto nevypadá, nechte směs odpočívat dokud se tak nestane.
    8. Následně vyberte hrudky a uložte do cedníku.
    9. Potom je ponořte do hrnce s téměř vroucí vodou a nechte vařit asi 5 min.
    10. Občas promíchejte a ujistěte se, že vnitřní teplota sýra je kolem 57 stupňů Celsia.
    11. Hrudky vyberte, jemně osolte a zpracujte podobně jako těsto, dokud se nevytvoří sýr.
    12. Formujte do požadovaných tvarů.