Kynuté rohlíčky s vanilkovým krémem recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 5 porcí
  • 1 minuta
Tomáš, 17. 07. 2018

Pro 5 porcí

Ingredience

Krém:

Na posypání:

Postup přípravy

    1. Dáme vařit 250 ml mléka, počkáme dokud se nezahřeje a poté přidáme droždí a 100 g cukru. Počkáme dokud nám nevznikne kvásek.
    2. Přidáme mouku 50 g másla, sůl a vejce. Vytvoříme těsto, které následně necháme 1,5 hodiny kynout.
    3. Mezitím si připravíme krém – smícháme si 300 ml mléka, 120 g cukru, škrobu, citronovou kůru a 2 žloutky. Vzniklou směs vaříme na mírném ohni. Za stálého míchání přivedeme do varu.
    4. Odstraníme pryč z vařiče a přidáme zbylé máslo, vanilkový cukr a šťávu z citronů. Důkladně celou směs promícháme.
    5. Hotové těsto si rozdělíme na 15-20 kousků. Každý kousek vytvarujeme stejně jako na obrázku. Místo 3 cm od okraje naplníme lžící našeho hotového krému.
    6. Uděláme nožem stejné řezy jako na obrázku a zabalíme!
    7. Dáme hotové rohlíčky na plech vyložený pečícím papírem.
    8. Pomažeme žloutkem a pečeme v troubě po dobu 15 minut na 180 stupňů. Vyndáme z trouby a máme hotovo! Dobrou chuť!

Jemné vánoční koláčky recept

cukroví
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor