Na másle osmahneme špenát. Smažíme tak dlouho, dokud nezmizí veškerá voda.
Vymačkáme do něj česnek, přidáme špetku muškátového oříšku, sůl a pepř.
Přidáme smetanu.
Každé prso nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Každou kapsu naplníme špenátovou nádivkou. Navrch nádivky přidejte sýr.
Prsa osolte.
Každé těsto rozdělíme na dvě části. Z každé části vytvoříme obal pro jednotlivé prsa. Nařízneme do proužků okraje každého jednotlivého kusu těsta – Jak vidíte na fotografii. Neprořežte celou část. Dno potřebujete celistvé. Proužky přizpůsobte velikosti kuřecího prsa.
Každé prso zabalte do připraveného listového kabátku a zafixujte spojením proužků.
Umístěte takto připravená prsa na plech, který jste si vyložili pečícím papírem.
Potřete rozšlehaným vejcem a zapékejte na 200 stupňů, zhruba 15-20 minut