Nadýchané karbanátky se sýrem recept

4.7
(48)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 90 minut
Tomáš, 22. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Namočte si chléb do mléka, pak z něho vytlačte přebytečnou šťávu a smíchejte ho s mletým masem.
  • Přidejte vejce, majonézu, sůl a pepř.
  • 50g tvrdého sýra a másla nakrájejte na malé kostičky.
  • Směs mletého masa si rozdělte na 10-12 částí, vyformujte z nich menší placičky a do středu vložte máslo se sýrem a vytvořte si karbanátky.
  • Smažte je na oleji po dobu 2 minut z každé strany. Nemusí být úplně hotové.
  • Osmažené karbanátky si vyložte na plech, nalijte tam olej z pánve, kde se smažil a můžete tam přidat i trochu vody.
  • Položte na nich tenké plátky rajčat.
  • Zbylý sýr si nastrouhejte, posypte jím maso a nakonec potřete majonézou.
  • Vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů a pečte 30 minut.
  • Karbanátky můžete péct rovnou v troubě bez smažení na pánvi. V tom případě, budete muset prodloužit čas pečení o 5-10 minut.

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor

Moravské zelňáky na plechu recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
29. 09. 2022 Dalibor