Bramborové lupínky s parmezánem a tymiánem recept

4.6
(56)

  • Snadné na přípravu
  • 5 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 27. 11. 2018

Pro 5 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Předehřejte si troubu na 190° C a máslem si vymažte formu.
  • Oškrábané brambory si nakrájejte na jemné plátky a přesuňte do mísy.
  • Následně k nim přilejte máslo, parmezán a dochuťte solí, pepřem, česnekem a tymiánem. Vše pořádně promíchejte.
  • Z plátku si vytvořte malé komínky, které pak vložte do formy na muffiny. Nakonec je ještě jednou opepřete.
  • Brambory pečte na 190° C po dobu 55 až 60 minut.
  • Formu vyndejte, až budou okraje brambor zlatavé a střed křehký.
  • Poté nechte ještě 5 minut odpočívat, přendejte na talíř a na závěr posypte parmezánem a tymiánem.
  • VIDEONÁVOD:

Sladké švestkové knedlíky recept

Bez masa
0 minut
4.7
(63)
29. 11. 2018 Tomáš

Jablečné kousky se skořicí recept

Bez masa
5 minut
4.6
(64)
28. 11. 2018 Tomáš