Nadýchaný bílkový krém recept

4.7
(58)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 100 minut
Tomáš, 27. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Opatrně oddělte bílky od žloutků, vyhněte se i té nejmenší částečky žloutku v bílku.
  • V hrnci si zalijte cukr vodou na vytvoření sirupu.
  • Na vysokém plameni míchejte, aby se cukr rozpustil.
  • Když začne směs vřít, snižte plamen téměř na minimum, ale sirup se musí i nadále vařit.
  • Na vysokém plameni míchejte, aby se cukr rozpustil.
  • Když začne směs vřít, snižte plamen téměř na minimum, ale sirup se musí i nadále vařit.
  • Sirup z 250g cukru se vaří asi 10 minut (na nejmenším plameni).
  • Když se v sirupu začnou tvořit malé bublinky, zkuste, ať už je hotový – kápněte si kapičku do připravené studené vody.
  • Pokud se sirup nerozlévá a dají se z něj udělat měkké kuličky, je hotový.Nyní přidejte do sirupu krystalky kyseliny citronové a dobře promíchejte.
  • Současně během vaření sirupu si vyšlehejte bílky do husté pěny, aby nepadala ze šlehačů či po překlopení z misky.
  • Během šlehání bílků do nich pomalu přidávejte teplý, čerstvě odstraněn sirup z plamene.
  • Nalévejte jej tenkým proudem a snažte se dostat co nejblíže k okraji, aby se okamžitě promíchal s bílky.
  • Když je všechen sirup vylit, je třeba, aby se miska začala chladit. V zimě ji můžete postavit ke pootevřený oknu; v létě na ni použijte ventilátor s tím, že bude nasměrován na krém.
  • DŮLEŽITÉ: krém nechte šlehat i během chlazení, potrvá to asi 15-20 minut až do úplného vychladnutí. To, zda je již hotový zjistíte tak, že vám po překlopení z lžíce nespadne na zem a z metel ho tak snadno neoklepete.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor