Banánový zákusek ,,Jamajka řez,, Recept recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 1 minuta
Tomáš, 16. 07. 2018

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Nejdříve si oddělíme bílky a žloutky. Bílky se špetkou soli utřeme na tuhý sníh. Postupně přidáváme cukr a postupně šleháme. Vzniknout by nám měla hustší pěna.
    2. Přidáme žloutky a krátce mixujeme. Nakonec si v misce smícháme mouku s kypřícím práškem, pudinkem a kakaem. Celou směs po částech přidáváme k vajíčkům a mícháme.
    3. Těsto vylijeme na plech, nejlepší je, pokud použijete papír na pečení. Těsto pečeme na 180 stupních Celsia dokud se nám stěny oddělit od plechu. Upečené a vychladlé těsto rozkrojíme na dvě poloviny.
    4. Jeden plát těsta polijeme připravenou polevou a tedy studenou vodou, citronovou šťávou a cukrem. Naneseme povidla a na něj poklademe na kolečka nakrájené banány. Můžeme je překrojit i na poloviny. Polijeme je ještě citronovou šťávou.

    5. Připravíme si želatinu podle návodu na obalu a naneseme ji na banány. Mezitím si smetanu ke šlehání smícháme s cukrem do tuhé šlehačky a přidáme čokoládovou rýži. Pokud nemáte čokoládovou rýži, v receptu nebude chybět. Opět si připravíme želatinu a přidáme ji k šlehačce. Hmotu navrstvíme na banány a želatinu.
    6. Druhý plát těsta také pokapeme polevou a položíme ho na první plát, na kterém jsou již jednotlivé vrstvy. Mezitím si připravíme krém s mascarpone. Mascarpone s cukrem a smetanou ke šlehání zvlášť vyšleháme a nakonec smícháme.
    7. Hmotu dáme na plát a uhladíme.
    8. Vrch můžeme ozdobit nastrouhanou čokoládou. Koláč musí tuhnout v lednici přibližně 2 hodiny.
    9. Dobrou chuť.

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor

Moravské zelňáky na plechu recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
29. 09. 2022 Dalibor