Babiččin guláš před výplatou recept

Ingredience

  • 35 dkg fazolí
  • 1 cibuli
  • mrkev
  • 20 dkg rajčat
  • 4 kusy klobásky nebo párky
  • 20 ml slunečnicového oleje
  • sůl (dle chuti)
  • pepř
  • červená paprika
  • bobkový list
  • Přetlak rozředěný s vodou
  • Do guláše můžete přidat i brambory/uzené masíčko nebo co máte doma
0x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Namočte fazole do studené vody a nechte ji stát alespoň 6-8 hodin. Pak omyjte, dejte do hrnce a zalijte dostatkem vody (vody by měla být 3x více, než fazolí). Vaříme doměkka, přičemž vodu oslím.
  2. Nakrájíme cibuli na drobno, mrkev na plátky, klobásku na větší kousky. Rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  3. Cibuli orestujeme na oleji, přidáme mrkev a i klobásku. O 3 minuty později přidáme i rajčata a spolu restujeme, dokud se rajčata nerozvaří. .
  4. V případě, že je fazole hotová, jednoduše scedíme a přidáme na pánev – nezapomeneme přidat i bobkový list a koření. Podle potřeby přidáme rajský protlak rozředěný s trochou vody, pokud je směs příliš suchá a hutná. 15 minut povaříme a hotovo.