5-minutový irský dezert Banoffee: Připravíte ho úplně na studeno a chutí absolutně luxusní! recept
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 40 minut
Tento rychlý a chutný dezert je skvělou volbou, když potřebujete připravit něco sladkého za krátkou dobu. Klasický banoffee dezert v jednoduchém provedení!
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava sušenkového základu: Sušenky rozdrťte na jemný prach (můžete použít mixér nebo je vložit do sáčku a rozdrtit válečkem). Smíchejte rozdrcené sušenky s karamelovým salkem. Směs natlačte do formy o průměru 24 cm, kterou jste vyložili pečícím papírem nebo fólií. Ujistěte se, že je dobře utlačená.
- Příprava banánové vrstvy: Banány oloupejte a nakrájejte na poloviny. Uložte banány na sušenkovou směs.
- Příprava šlehačky: Smetanu na šlehání ušlehejte s moučkovým cukrem, dokud nezískáte tuhou šlehačku. Navrstvěte šlehačku na banány a uhladťe povrch.
- Dokončení dezertu: Posypte strouhanou hořkou čokoládou.
- Podávání: Dezert nechte chvíli vychladit v lednici, poté nakrájejte a podávejte.