Nejlepší letní dort, který jsem kdy udělala. Je lepší, než zmrzlina!

0
(0)

Dalibor , 23. 06. 2021

Jestli nevíte, jaký dezert připravit k nedělní kávě, můžete vyzkoušet následující recept. Díky němu vyzkoušíte nový dort, který poté mohou ochutnat vaši příbuzní a zhodnotit vaši snahu. Budete si muset připravit suroviny na těsto, na náplň a také zvlášť na polevu.

Dort budete mít rychle hotový

Na piškotové těsto si připravte:

  • 5 vajec
  • 125 g moučkového cukru
  • 125 g mouky
  • 25 g kakaa
  • 400 ml vody
  • 8 g vanilkového cukru
  • špetku soli

Budete potřebovat také suroviny na náplň, kam patří:

  • 400 g 40% šlehačky
  • 100 ml mléka
  • 125 g bílé čokolády
  • 75 g medu
  • 8 g vanilkového cukru
  • 10 g želatiny
  • 50 ml vody.

Na polevu si připravte:

  • 80 g 30% šlehačky
  • 80 g hořké čokolády.

Nejdříve si připravte piškotové těsto. Rozšlehejte vejce a cukr pomocí mixéru, který dejte na nejvyšší stupeň rychlosti. Míchejte asi 10 minut, až se vytvoří nadýchaná pěna. Nakonec přidejte vanilkový cukr a sůl a důkladně promíchejte.

Těsto bude upečené během 10 minut

Smíchejte mouku s práškem do pečiva a kakaem. Směs prosejte a po malých částech přidejte do mísy s vaječnými bílky. Promíchejte opatrně, aby se suroviny zamíchaly a přitom směs zůstala nadýchaná. Vylijte směs na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby na 180 stupňů. Po deseti minutách zkontrolujte těsto špejlí.

Piškotové těsto rozkrojte na polovinu. Krém si připravíte tak, že smícháte želatinu s vodou a nechat ztuhnout. Smetanu dejte do misky, přidejte vanilkový cukr a šlehejte do pěny. Následně uložte do ledničky. Mléko zahřejte, ale nesmí se vařit. Přidejte bílou čokoládu do mléka, počkejte a míchejte do hladké konzistence. Dejte med a promíchejte všechny suroviny. Želatinu zahřejte, aby byla tekutá. Následně přilijte do čokoládové hmoty, promíchejte a ochlaďte.

Poté je na řadě šlehačka. Stále míchejte a přidávejte po menších částech. Rozetřete krém na polovinu piškotového těsta a druhou polovinou přiklopte. Na polevu zahřejte smetanu, ale nesmí se vařit. Přidejte čokoládu, minutu míchejte metličkou až do hladké konzistence. Následně nalijte na piškot a vložte na 6 hodin do ledničky.