Pomozte svému tělu: ke správné detoxikaci přispěje konzumace jediného nápoje

0
(0)

Dalibor , 01. 10. 2020

Detoxikovat tělo se doporučuje pravidelně. Jako detoxikace se označuje celková očista organismu od škodlivých látek, jež se během každodenního života v těle nastřádaly. Škodlivými látkami jsou myšleny jak vlivy z prostředí (stav ovzduší), tak i například nevhodná strava.

Proces detoxikace je tělu přirozený a probíhá neustále. Toxiny jsou vylučovány prostřednictvím k tomu určeným orgánům – játry, ledvinami a střevy. Vzhledem k tomu, že žijeme ve stále se zrychlující době překypující stresem, náš organismus je těmito vnějšími vlivy stále více zatěžován. Fungování mu usnadníme i tím, že mu pomůžeme – třeba právě s detoxikací.

Jak správně organismu ulevit?

Mezi příznaky zaneseného organismu se řadí únava, pocity těžkosti či špatné trávení. Prvním zásadním bodem je změna životosprávy. Do ní patří změna stravy. Je třeba tělu dodávat takové živiny, které jej více nezanesou a podpoří správný způsob fungování. Kromě vyplavení toxinů, jež se v těle nastřádaly, vám detoxikace dodá i novou energii a pocit lehkosti.

Podpořte proces detoxikace jediným účinným nápojem

Budete potřebovat:

  • Jablko
  • Lžíci lněného semínka
  • Lžíci chia semínek
  • Lžíci medu
  • Šálek vody

Příprava je velmi jednoduchá. Oloupané jablko zbavte jadérek a nakrájejte. Spolu s ostatními přísadami s výjimkou chia semínek jej dejte do mixéru. Mixujte tak dlouho, dokud nezískáte směs. Poté přilijte vodu a na samém konci chia semínka. Sklenici tohoto nápoje pijte vždy ráno na lačný žaludek. K dosažení co nejlepšího výsledku dále dodržujte pitný režim a dbejte na vyvážený a pestrý jídelníček.

Nezapomínejte konzumovat potraviny bohaté na vlákninu. Zlepšíte si tak střevní mikroflóru, která se stará o správné trávení. Do svého jídelníčku rovněž zařaďte antioxidanty. Jejich bohatým zdrojem jsou ovoce a zelenina obsahující vitamin C, vitamin E, beta-karoten a selen. Mezi ně se řadí rajčata, brambory, zelí, rybíz, grapefruit, jablko či hruška. Důležité jsou rovněž flavonoidy – ty jsou obsaženy zejména v lesních plodech, červené paprice, dýni a mrkvi.