Pampeliškové listy čistí játra, střeva a pomohou i při dně: 10 kusů denně a dostaví se tento účinek - natrhejte si, jsou zdarma!

0
(0)

Dalibor , 03. 05. 2020

Pampeliška se od všech jiných bylin liší svou jedinečnou schopností čistit lidské tělo. Pokud užíváte léky, je nejlepší poradit se s lékařem dříve, než začnete používat léčiva a čaje z pampelišky.

Přestože je pampeliška považována za plevel, je to extrémně mocná rostlina. Je schopna pomoci játrech, trávicímu systému a ledvinám. Její listy můžete přidat přímo do zeleninových salátů, je však třeba vždy jejich sbírat jen na čistých odlehlejších místech.

Pampeliška obsahuje výživné složky, které jsou dobré pro naše tělo. Kromě čištění těla od odpadních látek a toxinů, řeší i problém zadržování tekutin v těle.

Deset zelených listů denně - jsou zdarma, účinky vás mile překvapí 

  • Pampeliška velmi dobře ovlivňuje játra - čerstvé duté stvoly konzumovány v syrovém stavu pomáhají při chronickém zánětu jater a také při cukrovce. Zatímco je pampeliška v květu, cukrovkáři by měli sníst až deset kusů denně.
  • Stvol spolu s květem třeba umýt a pomalu všechno rozžvýkat. Chutná hořce, je křupavý a šťavnatý. Proti únavě bychom prý měli sníst každý den deset pampeliškových listů nebo stvolů. Únava se rozplyne.
  • Pampeliška je prospěšná při dně a revmatismu, podporuje také slezinu. Po dvou až třítýdenní léčbě čerstvým stvolem by měly ustoupit nejbolestivější příznaky. Pampeliška sice tyto nemoci nevyléčí, ale zmírní negativní symptomy, které s nimi souvisejí.
  • Pampeliška obsahuje inulin, taraxacín, vitamíny, saponin cholin, větší množství minerálních látek a fytoncidy - to jsou látky, které mají podobné účinky jako antibiotika.
  • Její látky mají také žlučopudný účinek, ovlivňují tvorbu slin a žaludeční šťávy, regulují stolici, působí příznivě na metabolismus.
  • Pampeliška zlepšuje chuť k jídlu a trávení.
  • Obsahuje vitamín C a větší množství minerálů, které organismus potřebuje. Podporuje jeho detoxikaci, proto se doporučuje při chronických revmatických potížích.
  • Pomáhá při problémech se žaludkem a žlučníkem, používá se proti zánětům jater a močových cest, proti ledvinovým kamenům a jako protihlístový prostředek. Kořen se po přiměřené úpravě používá i jako náhražka kávy.

Na čištění krve

Pampeliška je vhodná i na vyčištění krve. Čerstvé listy a stonky mohou použít do salátů. Pampeliška se dá zkrátka konzumovat celá, ať už syrová, vařená.

  • Pampeliška velmi dobře ovlivňuje játra - čerstvé duté stvoly konzumovány v syrovém stavu pomáhají při chronickém zánětu jater a také při cukrovce. Zatímco je pampeliška v květu, cukrovkáři by měli sníst až deset kusů denně.
  • Stvol spolu s květem třeba umýt a pomalu všechno rozžvýkat. Chutná hořce, je křupavý a šťavnatý. Proti únavě bychom prý měli sníst každý den deset pampeliškových listů nebo stvolů. Únava se rozplyne.
  • Pampeliška je prospěšná při dně a revmatismu, podporuje také slezinu. Po dvou až třítýdenní léčbě čerstvým stvolem by měly ustoupit nejbolestivější příznaky. Pampeliška sice tyto nemoci nevyléčí, ale zmírní negativní symptomy, které s nimi souvisejí.
  • Pampeliška obsahuje inulin, taraxacín, vitamíny, saponin cholin, větší množství minerálních látek a fytoncidy - to jsou látky, které mají podobné účinky jako antibiotika.
  • Její látky mají také žlučopudný účinek, ovlivňují tvorbu slin a žaludeční šťávy, regulují stolici, působí příznivě na metabolismus.
  • Pampeliška zlepšuje chuť k jídlu a trávení.
  • Obsahuje vitamín C a větší množství minerálů, které organismus potřebuje. Podporuje jeho detoxikaci, proto se doporučuje při chronických revmatických potížích.
  • Pomáhá při problémech se žaludkem a žlučníkem, používá se proti zánětům jater a močových cest, proti ledvinovým kamenům a jako protihlístový prostředek. Kořen se po přiměřené úpravě používá i jako náhražka kávy.

Na čištění krve

Pampeliška je vhodná i na vyčištění krve. Čerstvé listy a stonky mohou použít do salátů. Pampeliška se dá zkrátka konzumovat celá, ať už syrová, vařená.

Nejlepší a nejchutnější je použití listů pampelišky v salátech. To umožní rostlince nejen perfektně dochutit vaše pokrmy, ale zároveň i očistit játra, ledviny a střeva.