Palačinky, které božsky chutnají, přitom se nepřipalují ani netrhají při pečení? Tady je recept, který bude mít v rodinné kuchařce čestné místo!

0
(0)

Dalibor , 12. 09. 2020

Máte někdy chuť si dopřát k snídani slaďounké palačinky? Chuť by byla, ale obáváte se, že se zase budou připalovat, trhat a místo potěšení vám budou pro vztek? Je na čase, abyste se seznámili s receptem na těsto, ze kterého bude radost upéct tenké a nadýchané palačinky jako vánek. Uvidíte, že tento recept bude rodinným pokladem a palačinky tak nebudou jen k snídani během víkendových rán, ale dopřejete si je s radostí i k odpolední kávě nebo sladké večeři. A děti? Ty budou z těchto jemňounkých palačinek štěstím bez sebe!

Ingredience

Co si musíte připravit, abyste vytvořili toto jedinečné těsto na palačinky? Připravte si:

  • 50 dkg mouky,
  • 3 vejce,
  • 1 žloutek,
  • 20 dkg cukru krystalu,
  • 3 dcl mléka,
  • 3 dcl sody,
  • 2 dcl oleje
  • špetku soli, případně vanilku nebo arašídy.

Příprava

Jak na slaďounké potěšení? Výhodou tohoto receptu je, že jej zvládne opravdu každý, protože je jednoduchý a rychlý.  

Stačí totiž všechny vyjmenované suroviny pořádně promíchat ve velké míse, použijte raději skleněnou, aby těsto neulpívalo na okrajích. V případě arašídů buďte opatrní, jedná se o možný alergen, proto podávejte jen tomu, kdo není alergický na arašídy. Ostatní budou mile překvapeni, nastrouhané arašídy dodají totiž palačinkám zajímavou chuť a hrubší konzistenci.  

Nyní nechte tekuté těsto chvíli odstát.

Připravte si mezitím litinovou pánev, kterou rozehřejte na střední teplotu. Není potřeba mastit olejem, protože olej je součástí těsta. Po nahřátí pánve naberte naběračkou těsto a nalijte na pánev. Těsto se dobře rozlije po celém dnu pánvičky, díky tomu bude palačinka dokonale tenká. Po pár minutách otočte. Palačinky by se díky konzistenci těsta neměly trhat, zůstanou však křehké a jemné.

Dozdobte ovocem nebo zmrzlinou

Tradiční náplní je domácí marmeláda nebo tvaroh. Děti jistě nedají dopustit na nutellu. Pro dokonalý požitek můžete dozdobit talíř s palačinkami ovocem a kysanou smetanou. Milovníkům čokolády lze přidat hoblinky hořké čokolády přímo do těsta a podávat s vanilkovou zmrzlinou a kopečkem šlehačky.