Ochutnejte nejlepší bramborové koláčky díky jednoduchému receptu

0
(0)

Dalibor , 16. 03. 2021

Potřebujete chutné občerstvení pro své hosty nebo chcete jen udělat radost rodině s domácí pochoutkou? S tímto jednoduchým receptem je zaručeně potěšíte a zároveň můžete ochutnat něco nového a zajímavého. Pokud rádi pečete a experimentujete, tak rozhodně neváhejte. Tento pokrm je chutný, sytý a vychutnají si ho gurmáni každého věku.

Co budete potřebovat na výrobu?

Na přípravu těchto vynikajících bramborových koláčků budete potřebovat 1 kg mouky, 50 dkg vařených brambor, 2 dl zakysané smetany, 3 celá vejce a 1 vejce na pomazání, 1 kostka droždí (5 dkg), 3 čajové lžičky soli, 35 dkg margarínu, 10 dkg tuku, 1 čajovou lžičku cukru, 3 dl vlažného mléka a 20 dkg sýra. Koláčky můžete také posypat semínky, když budete chtít.

Příprava

Smíchejte mouku se solí a margarínem, za studena propíchané brambory, poté droždí ve slazeném mléku, 3 rozšlehaná vejce a zakysanou smetanu. Dobře promíchejte a vytvořte těsto. Připravenou desku zakryjte moukou a připravte měkké těsto. Poté ho nechte asi 10 minut odpočívat, namažte tukem, promíchejte a nechte dalších 10 minut odpočívat.

Až bude těsto odpočinuté, můžete ho rozválet a naporcovat ho na jednotlivé koláčky. Každý z nich namažte rozšlehaným vejcem. Poté je posypejte nastrouhaným sýrem, případně také vybranými semínky a dejte do trouby. Pečte je o teplotě 220 stupňů asi 15 až 20 minut, ale můžete i trochu déle. Příprava tohoto těsto není vůbec složitá a přitom bude výsledek jemný, křehký a nadýchaný. Jako občerstvení na večírek nebo důležitou událost jsou naprosto dokonalé.

Drobný tip na závěr

Při hnětení těsta nezapomínejte pracovní desku pořádně moučit, ale neměli byste zapracovat více mouky, protože pak bude těsto tvrdé. Těsto by mělo být dokonale pružné, aby bylo po upečení nádherně křehké. Budete-li chtít, můžete k pečivu připravit i domácí dip nebo přiložit kečup. Není to ale vůbec nutné, protože díky bramborám a sýru budou koláčky chutnat skvěle i samotné.