Perfektní omáčka na těstoviny, pizzu a maso: Nejlepší jakou jste kdy ochutnali

Tato pikantní rajčatová omáčka bude pravděpodobně ta nejlepší omáčka, jakou jste kdy ochutnali.

Nejlepší omáčka na těstoviny, pizzu a maso

Potřebujeme:

  • 3 kg rajčat
  • 1 kg červené papriky
  • 250 g zelené papriky (nepálivé)
  • 5 stroužků česneku
  • petrželka
  • 1/2 PL soli
  • 200 ml olivového oleje
  • 200 ml octa (5%)

Postup:

1. Rajčata nakrájejte na kousky a rozmixujte v mixéru.

2. Do hrnce nalijte olej a ocet, dejte na sporák a nechte převařit. Přidejte rajčatový protlak z rozmixovaných rajčat.

3. Míchejte, nechte sevřít a vařte 35 - 40 minut nebo více, v závislosti na tom, jaká hustá má být omáčka.

4. Mezitím nakrájejte červenou i zelenou papriku.

5. Česnek prolisujeme a smíchejte s nasekanou petrželkou.

6. Smíchejte papriky s rajčaty a s česnekem s petrželkou. Osolte, ochutnejte a povařte dalších 15 minut.

7. Sterilizujte sklenice a víčka (nejjednodušší je to udělat v mikrovlnce).

8. Omáčku rozdělte do sklenic, okraje otřete čistou utěrkou a uzavřete víčka.

9. Sklenice otočte vzhůru nohama, nechte vychladnout a skladujte je na chladném tmavém místě.

Je to ideální omáčka na těstoviny, pizzu, grilované maso nebo ryby, či pečené kuře. Přejeme dobrou chuť!

Byl tento článek užitečný?

Hodnoceno 253×

Související návody

Nejnovější recepty

Nejnovější články