Perfektní omáčka na těstoviny, pizzu a maso: Nejlepší jakou jste kdy ochutnali

Tato pikantní rajčatová omáčka bude pravděpodobně ta nejlepší omáčka, jakou jste kdy ochutnali.
Nejlepší omáčka na těstoviny, pizzu a maso
Potřebujeme:
- 3 kg rajčat
- 1 kg červené papriky
- 250 g zelené papriky (nepálivé)
- 5 stroužků česneku
- petrželka
- 1/2 PL soli
- 200 ml olivového oleje
- 200 ml octa (5%)
Postup:
1. Rajčata nakrájejte na kousky a rozmixujte v mixéru.
2. Do hrnce nalijte olej a ocet, dejte na sporák a nechte převařit. Přidejte rajčatový protlak z rozmixovaných rajčat.
3. Míchejte, nechte sevřít a vařte 35 - 40 minut nebo více, v závislosti na tom, jaká hustá má být omáčka.
4. Mezitím nakrájejte červenou i zelenou papriku.
5. Česnek prolisujeme a smíchejte s nasekanou petrželkou.
6. Smíchejte papriky s rajčaty a s česnekem s petrželkou. Osolte, ochutnejte a povařte dalších 15 minut.
7. Sterilizujte sklenice a víčka (nejjednodušší je to udělat v mikrovlnce).
8. Omáčku rozdělte do sklenic, okraje otřete čistou utěrkou a uzavřete víčka.
9. Sklenice otočte vzhůru nohama, nechte vychladnout a skladujte je na chladném tmavém místě.
Je to ideální omáčka na těstoviny, pizzu, grilované maso nebo ryby, či pečené kuře. Přejeme dobrou chuť!