Domací jahodový džem s s nízkým obsahem cukru: Není přeslazený a zcela jednoduchý recept, který zvládne každý!

Oproti jiným receptem má tento džem opravdu jen minimum cukru a přitom je akorát slaďoučký a vynikající.

Džem s s nízkým obsahem cukru

Postup:

  • 1 kg jahody
  • 250 g cukr
  • 3 g kyselina citronová

Postup:

  • Jahody omyjeme, osušíme a očistíme od zelených částí.
  • Nakrájíme na poloviny, zasypeme cukrem a nechám 24 hod. odpočívat v chladu.
  • Pár krát je během stání promícháme.
  • Jahody pustí šťávu, takže se nenaplašte.
  • Před vařením do jahod zamícháme kyselinu citrónovou.
  • Pokud džem rozdělíte do několika hrnců, džem se spíše uvaří.
  • Džem vaříme do zhoustnutí. 
  • Džem pak slijeme do jednoho velkého hrnce, ještě vše spolu provaříme a promícháme, složíme z plamene a džem dojde.
  • Pokud se vám zdá tekutý netřeba se bát, postupně bude džem houstnout.

Horký džem naléváme do čistých sklenic a hned zavíráme.

Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme je obrácené 30 min a otočíme zpět. Poklepáním po víčku zkontrolujeme, zda jsou víčka správně uzavřeny. Pokud se nám některé sklenice nepovedly správně uzavřít, vyměníme víčko a sterilujeme džem v horkem kúpeli. Sterilizujeme 10 minut při 90 stupních.

Byl tento článek užitečný?

Hodnoceno 406×

Související návody

Nejnovější recepty

Nejnovější články