Mocnější než chemoterapie: Bylinka na rakovinu, která vám běžně roste přímo pod nosem

0
(0)

Dalibor , 04. 11. 2019

Roste doslova všude, jsou její plné louky i trávníky na sídlištích, hlavně na jaře.

Roste však po celý rok, dokonce se nejednou dá najít i během zimy, když není zem přikrytá sněhem. Neexistuje snad dítě ani dospělý, který by ji neznal. Přesto o její, nesmírně silných léčivých účincích ví jen málokdo.

Ano, mluvíme o běžné pampelišce. Čaj z pampelišky působí na rakovinné buňky tak silně, že už po 2 dnech se začínají rozpadat. Zároveň nemá žádné škodlivé účinky na zdravé buňky.
Tato rostlinka je i navzdory svému širokému medicínskému využití často opomíjená. Jediné, co pro její získání potřebujete udělat, je nasbírat ji z čistých míst, které neleží příliš blízko cesty.

Naše babičky dělávaly z pampeliškových květů sirup, protože věděly, že má mnoho léčivých účinků. Co však nevěděly bylo, že pampeliškový kořen dokáže pomoci i pacientům s rakovinou.

Kořen silnější než chemoterapie

Vědci zjistili, že kořen pampelišky je při ničení rakovinných buněk účinnější než chemoterapie. Dokáže totiž kompletně usmrtit rakovinné buňky, aniž by nějak poškodil ty zdravé.

Kromě protinádorových účinků má pampeliška i následující vlastnosti:

  • močopudné
  • vylučování žluči
  • detoxikace jater
  • pomáhá při alergiích
  • snižuje krevní cholesterol
  • obsahuje mnoho důležitých vitamínů a minerálů, jako například vitamin B6, thiamin, riboflavin, vitamin C, železo, vápník, draslík, zinek, hořčík a kyselinu listovou.

V jedné misce s 55 gramy pampeliškových listů najdete až 535% potřebné denní dávky vitaminu K a 112% vitamínu A. To vše jsou fakta známá o pampelišce už celá léta.

Zázračný pampeliškový čaj

Výzkum provedený na kanadské univerzitě ve Windsoru dal naději i onkologickým pacientům. Zjistil, že kořen pampelišky efektivně zabíjí rakovinné buňky a zároveň nemá žádné vedlejší účinky.

Čaj z pampelišky má poměrně rychlý účinek. Už v průběhu 48 hodin po požití dochází k dezintegraci (rozpadu) prvních rakovinných buněk.

Odhaduje se, že pravidelná dlouhodobá kúra kořenem pampelišky umí odstranit většinu nádorů. Kvůli těmto neočekávaným výsledkům, byly vědeckému týmu přiděleny další prostředky na pokračování výzkumu.

John di Carlo, 72 letý onkologický pacient, podstoupil intenzivní léčbou agresivní chemoterapií. Po jejím neúspěchu ho lékaři poslali domů umřít v okruhu svých nejbližších.

Jako poslední možnost se rozhodl pro léčbu pomocí čaje z pampeliškového kořene. Jen o 4 měsíce později byl tento muž v remisi (ústupu rakoviny).

Jak připravit pampeliškový čaj

Pampeliškový čaj se připravuje obvykle ze sušeného mletého kořene. Použít ale můžete i na jemno nakrájený čerstvý kořen.

Přibližně 1 až 2 čajové lžičky kořene (podle chuti a závažnosti onemocnění) zalijte 2,5 dcl vroucí vody a nechejte vylouhovat přibližně 15 minut.

Čaj pijte 2 až 3 krát denně, nejlépe před jídlem. Užívá se několik měsíců.

Některé zdroje uvádějí, že i listy pampelišky mají určité protirakovinné účinky. Pro přípravu čaje proto můžete zvážit použití směsi kořene a listů.