Kapsičky z listového těsta, které ohromí nejen vaší rodinu, ale i návštěvu.

0
(0)

Dalibor , 03. 12. 2020

Často přemýšlíte nad tím, co připravíte rodině k večeři? Stále se opakující ty samé recepty se brzy přejí každému. Někdy může být velmi vyčerpávající po celodenním kolotoči práce a povinností ještě vymýšlet kulinářské pochoutky. Přinášíme vám proto tip na chutný pokrm z dobře dostupných a levných potravin.

Potřebné suroviny

Na přípravu receptu budeme potřebovat tyto základní suroviny ‒ listové těsto, 400 gramů masa, cibuli, 150 gramů nakládaných okurek, vejce a sýr na posypání. Zvolený druh masa je jen na vás. Podle toho, jaké jíte rádi u vás doma. Můžete použít například:

  • Kuřecí nebo krůtí prsa
  • Hovězí určené na guláš
  • Vepřovou krkovici

Samotná příprava

Jako první si uvaříme brambory v lehce osolené vodě. Až budou měkké, slejeme z nich vodu a důkladně je rozmáčkáme na pyré. Cílem je získat konzistenci co nejvíce podobnou bramborové kaši. Cibuli nakrájíme podélně na kolečka a maso na tenké nudličky. Společně je opékáme na pánvi nad prudším plamenem, dokud cibule nezezlátne a maso se nezatáhne. Opraženou směs dosolíme a dopepříme podle chuti. Mezitím co maso chladne, nakrájíme ještě okurky na drobné kostičky.

Nyní přichází ta zábavnější část vaření. Budeme vytvářet masové bochánky připomínající lodičky. Listové těsto vyválíme a rozkrájíme na menší obdélníky. Do středu obdélníku nakupíme nejprve trochu brambor, na ně maso a poslední na řadu přijde okurka. Na obou krajích těsta vytvoříme jeden řez. Oba kraje přehneme přes vzniklou hromádku a vytvarujeme bochánek. Správně zabalený bochánek by měl mít uprostřed velkou díru, kterou na závěr bohatě zasypeme sýrem.

Dozlatova upečené

Na plech si připravíme pečící papír. Bochánky vyskládáme rovnoměrně jeden vedle druhého a potřeme je vajíčkem. Troubu nastavíme na teplotu 180 °C a bochánky do ní vložíme, až když je úplně rozpálená. Pečeme po dobu 25 minut, dokud těsto nezezlátne a nezačne vonět. Upečené lodičky necháme vychladnout a podáváme hladovým strávníkům. Uvidíte, že se po nich jen zapráší!

👍 Tento návod je užitečný