Letní dezert z jahod, který se rozplyne v ústech

0
(0)

Dalibor , 17. 06. 2021

Sezóna jahod je tu! Kdo miluje jahody, rozhodně nemeškejte a připravte si tuto lahodnou a chuťově dokonalou bombu, které podlehne každý. Je ideální pro letní osvěžení, ale i jako chutný dezert k nedělní kávě. Je lehký a nenáročný. Za třicet minut máte hotovo a můžete si dopřát skvělý dezert.

Připravte si tyto suroviny

  • Jahody 350 gramů
  • Karamelové sušenky nebo BeBe 100 gramů
  • Bílý jogurt 400 gramů
  • Bílá čokoláda 1,5 až 2 tabulky
  • Želatinu v pytlíku
  • Voda 50 mililitrů

Postup přípravy

Želatinu - deset gramů vysypejte do studené vody, důkladně promíchejte a odložte stranou, kde bude želatina tuhnout. Přesný čas máte uvedený na obalu výrobku. Dále si připravte jahody. Nejlépe ty, které jsou rudé.

Krok dvě

Umyjte si jahody a nakrájejte je na tenké plátky. Nyní si připravte hlubokou mísu nebo ještě lépe dortovou formu, kterou vyložíte potravinářskou fólií. Na boční, ale i spodní část rozložte plátky jahod. Odložte připravenou formu bokem.

Krok tři

Připravte si krém! Vezměte si větší hrnec a malý hrnec. Do většího napusťte vodu a menší do něj vložte. Vytvoříte tak vodní lázeň. Do malého hrnce nalámejte čokoládu, rozpusťte ji a přimíchejte jogurt. Pokud vám krém nepřijde dostatečně sladký, můžete přidat trochu moučkového cukru.

Krok čtyři

Vezměte si želatinu, rozpusťte ji v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni a přidejte ji k čokoládě a jogurtu. Pozor! Želatina nesmí vařit, jinak ztratí své vlastnosti. Důkladně promíchejte a máte skoro hotovo.

Krok pět

Vezměte si formu s jahodami a na dno natřete malé množství jogurtové náplně. Poté na jogurt položte sušenky, které máte nejraději. Nejlepší bude, pokud sušenky nadrtíte nebo rozmixujete na malé kousky. Pokryjete tak celé dno. Na sušenky dejte další vrstvu jogurtové náplně a také jahody nakrájené na plátky. Dále opět dejte drcené sušenky a jogurtovou směs. Poslední vrstva by měla být z jogurtu a jahod. Jakmile budete mít hotovo, odložte dort do lednice, alespoň na tři hodiny. Nejlépe přes noc. Dort podávejte vychlazený, tak je jistě nejlepší.