Lehký nepečený tvarohový koláč připravený za 10 minut

0
(0)

Dalibor , 26. 02. 2021

Tvarohový koláč je lehký, nadýchaný a velmi chutný. Není divu, že se čím dál tím častěji stává součástí menu nejrůznějších restaurací a že si našel své právoplatné místo v domácnostech. Jeho další výhodou je to, že se dá připravit na spoustu různých způsobů. Pokud se tedy bojíte náročné a zdlouhavé přípravy, vězte, že díky tomuto receptu bude váš tvarohový koláč připravený během deseti minut a dokonce ho nebudete muset ani péct. Co budete potřebovat?

  • 150 gramů oblíbených sušenek bez náplně
  • 75 gramů měkkého másla
  • Půl hrnku práškového cukru
  • 1 a čtvrt vaničky tvarohu
  • 100 gramů smetanového sýru

Nejprve připravte korpus

Korpus budou tvořit hlavně sušenky a změklé máslo. Sušenky nadrťte na malé kousky, například válečkem na cukroví, a smíchejte s máslem v pevnou hmotu, která drží pohromadě. Tuto směs následně vymačkejte do dortové formy a vložte do ledničky, aby ještě více ztuhla. Mezitím si připravte tvarohový krém.

Na krém budete potřebovat zbývající ingredience. Smetanový neochucený sýr umíchejte spolu s práškovým cukrem. Můžete přidat i 1 lžíci čerstvé vanilky vyškrábané z vanilkového lusku. Z těchto ingrediencí vyšlehejte pevnou, hustou pěnu.

Krém musí být nadýchaný

Poté do krému přidejte tvaroh a opět šlehejte. Krém by měl být nadýchaný, jemný a bez hrudek. Když je krém dokonale spojený, vyndejte připravený korpus z lednice a krém na něj rozetřete. Koláč pak ještě ozdobte podle chuti. Nejlépe chutná s čerstvým ovocem, například s borůvkami, jahodami nebo rybízem. Hodí se ale také tekutější borůvková marmeláda nebo ovoce kompotované, případně nastrouhaná hořká čokoláda nebo kakaový prášek.

Koláč pak dejte ještě na 2–3 hodiny do lednice, než ho budete podávat. Bude z něj výborný lehký dezert k odpolední kávě, v létě ho můžete dochutit sezónním ovocem. Poměr cukru si můžete upravit podle toho, jak sladké jsou sušenky na korpus nebo ovoce či čokoláda, které dáte navrch.

👍 Tento návod je užitečný