Jahodové nebe s pusinkovým krémem na povrchu. Tento recept si zapíšete a připnete na lednici.

0
(0)

Dalibor , 10. 05. 2021

Jahody patří k nejoblíbenějším druhům ovoce nejen u dětí, ale také u dospělých. V letní sezóně, kdy je jahod dostatek, uděláte nejlépe s volbou jahodových dezertů. Vyzkoušejte tento skvělý dezert s názvem Jahodové mraky. Jeho nadýchanou vás zaujme při prvním soustu.

Tento dort vás zaujme svou nadýchaností

Dort nebo koláč pojmenovaný jako jahodová mraka vás zaujme vláčností i nadýchaností. Svěží chuť jahod je doplněná o drobivou kůrku těsta a jemný krém. Pokud zrovna nemáte jahody, můžete místo nic použít jiné svěží ovoce, například lesní plody jsou v této kombinaci výtečné.

Mezi oblíbené druhy ovoce rozhodně patří také broskve, ty změní dezert v lahodný a jemný moučník, který zachutná vám, celé rodině i návštěvě. Pokud chcete připravit zajímavý dezert s originální kombinací chutí, můžete zkusit smíchat lesní plody s kusy pomerančů, chuť citrusů váš dezert povýší o další stupeň. Navíc s citronovou kůrou bude krásně korespondovat.

Na těsto budete potřebovat:

  • 300 g mouky
  • 250 g cukru
  • 2 kusy vaječného žloutku
  • vanilka, strouhaná citronová kůra
  • 250 g másla

Pro vrchní část koláče si připravte:

  • 4 bílky
  • 250 g cukru
  • 300 g jahod nebo jiného ovoce

Těsto máte připravené během pár minut

Do jedné mísy smíchejte máslo s cukrem, citronovou kůrou a vanilkou. Nechte promíchané odležet v pokojové teplotě alespoň 15 minut a poté přidejte vaječné žloutky s moukou. Vše důkladně promíchejte, dokud vám nevznikne tuhé těsto.

Na pečící plech si připravte papír po celé ploše plechu. Obdélník v rozměru zhruba 20 x 25 cm vám bude bohatě stačit. Těsto na pečící papír přesuňte a rovnoměrně rozprostřete.

Nejdříve upečte těsto

Tuhé těsto vložte do předem předehřáté trouby na 180 °C. Pečení potrvá zhruba dvacet minut, dokud těsto úplně nezezlátne. Během pečení se můžete pustit do výroby krému. Pro vytvoření krému pečlivě našlehejte vaječné bílky, do kterých postupně přidáte 250 gramů cukru.

Našlehaný bílkový krém naneste rovnoměrně na upečené těsto, navrch natřete našlehaný protein. Nakonec přidejte i jahody, ty můžete hezky naaranžovat. Mezi jednotlivými kusy by měla být dostatečná mezera, aby se vzhled nezkazil. Ještě na chvíli celý dezert vložte do rozpálené trouby, zhruba na 20 minut.

Zhruba do hodiny bude váš dezert připravený. Můžete ho servírovat s nastrouhanou čokoládou a skvěle se hodí k odpolednímu čaji.