Kynuté těsto se zajímavou náplní. Ideální snídaně nebo svačina pro vaší rodinu.

0
(0)

Dalibor , 09. 11. 2020

Což takhle si trochu zaexperimentovat, a ke snídani, nebo svačině vyzkoušet něco nového a netradičního. Chleba s máslem a marmeládou, nebo se sýrem či salámem, to je už nuda. Připravili jsme pro vás jeden recept ze slunného Chorvatska, a uvidíte, že vám bude chutnat. Je celkem jednoduchý, a ingredience máte doma. Tak se pojďme podívat, o čem je řeč. Budete potřebovat:

Na těsto:  

  • 750gr hladká mouka
  • 500gr zakysaná smetana
  • 200gr tuku – použijte rostlinný olej, nebo sádlo
  • 3 vejce
  • 1,5 lžičky soli, 1 lžička cukru,  2 plátky toastového chleba, 1 prášek do pečiva

Na nádivku:

  • 200gr kuřecího salámu
  • 200gr sýra
  • 100ge kečupu

Na potírání:

  • 1 vejce

Příprava a postup výroby

Do misky dáme zakysanou smetanu, cukr, sůl a vejce. Dobře rozšleháme metlou. Pak přidáme rozpuštěný tuk, a dále mícháme. Nakonec po částech přidáváme mouku a prášek do pečiva tak, aby nám vzniklo těsto.Těsto nechte v teple 20 minut odpočinout. Potom rozdělte na 18 bochánků. Ty vyválejte na vále do tenkých placek.

Konečná fáze výroby placek

Na vyválené placky dejte kečup a rozetřete ho, třeba lžicí. Pak vezměte plátek salámu, plátek sýra a položte na těsto. Konce těsta potřete rozšlehaným vejcem, přiložte k sobě a vidličkou zmáčkněte, aby obsah nevytekl. Postupně je vkládejte na plech, na který jste si předem připravili pečící papír. Všechny kapsičky potřete rozšlehaným vejcem a pečte na 200°C asi 20 minut. Vyndejte z trouby a můžete je nechat vychladnout, nebo se pustit do ještě horkých. Tak dobrou chuť.